Meer resultaten voor de gulden snede fotografie

de gulden snede fotografie
 
 
Compositie en beeldopbouw in de landschapsfotografie Natuurportret.
Ondanks dat de basis van dit principe in de Oudheid ontdekt werd en onder andere door Pacioli met de beroemde illustraties van Leonardo Da Vinci werd bestudeerd als wiskundige goddelijke proportie, werd de gulden snede pas in de negentiende eeuw erkend als esthetisch ideaal in de schilderkunst.
Betere foto's' met compositieregels digifoto Starter. gallery. email. phone. eye. talk. heart. linkedin. flickr. facebook. twitter. google-plus. instagram. feed. youtube. search. arrow. bars. plus. share.
Wiskundigen onder ons kunnen zich op bijvoobeeld Wikipedia of Kennislink verder verdiepen in de gulden snede en verwante systemen zoals de Fibonacci-reeks en de gulden krul. Door: Jesse Kraal. Jesse Kraal Redacteur. Jesse 26 is naast zijn werk als redacteur bij DIGIFOTO ook zelfstandig fotograaf. Je kunt rustig stellen dat fotografie, zowel digitaal als analoog, zijn passie is.
Tips voor een betere fotocompositie Het Nieuwsblad.
Ook in de architectuur kan een bepaalde verhouding worden gebruikt die als aangenaam wordt ervaren. Deze verhouding wordt de gulden snede genoemd. De gulden snede kan je ook toepassen in de fotografie. De gulden snede ook bekend als de regel van drie is wellicht de bekendste en meest toegepaste regel.
De gulden snede voor een foto van goud! CEWE.
Net zoals dat met veel meer regels en richtlijnen in de fotografie gaat, is ook de gulden snede een richtlijn die je kunt toepassen als je je foto wat spannender wilt maken. Veel succes met het maken van dat ene gouden plaatje mét gulden snede!
fotografie basis cursus.
Basis kennis digitale fotografie. Wat hier volgt zijn een aantal basisregels die van pas kunnen komen bij het fotograferen en het nadien bewerken van uw foto's. Vergeet echter niet dat een foto gemaakt wordt op het ogenblik van het fotograferen, met een foto bewerkingsprogramma kunnen achteraf enkel nog kleine correcties aangebracht worden. Compositie: De regel van de gulden snede of de regel van derden.
Gulden snede Archive Belgiumdigital forum.
Volledig akkoord, knap gemaakt en leerrijk, zeker voor de beginners in de fotografie is dit een aanrader G: G: G.: 27th March 2006, 2113.: Gelet op de interessante reply's' in deze thread, werd de link naar dit topic mee opgenomen in het artikel over de Gulden Snede.
Wat is de gulden snede? Flyer.be.
De Gulden Snede: het lijkt een mysterieus begrip dat enkel gebruikt wordt door wiskundeprofessoren. Maar zo hoeft het niet te zijn: ook in jouw ontwerp kan het principe van de Gulden Snede toegepast worden om een meer harmonieuze, evenwichtige samenstelling te creëren.
Tips voor het bepalen van je foto compositie Coolblue Voor 23.59u, morgen in huis. safeshop logo.
In de fotografie is dit anders. Je bent gebonden aan een strak, rechthoekig kader. Het is daarom belangrijk om je goed te bedenken wat er wel en niet in dit kader komt. Op deze manier kun je een compositie samenstellen. Om dit te bepalen zijn er een aantal dingen waar je op kunt letten. Voor en achtergrond. Kijkrichting en ruimte. Je onderwerp is het belangrijkste wat in je beeldkader zichtbaar moet zijn. Vraag je daarom goed af wie of wat je onderwerp is. Een foto zonder duidelijk onderwerp is niet interessant en zal je aandacht niet lang vasthouden. Plaatsing van je onderwerp. Veel beginnende fotografen plaatsen hun onderwerp in het midden van het beeldkader. Dit is eenvoudig en veilig. Je wordt alleen niet erg uitgedaagd wanneer je de foto bekijkt, waardoor je aandacht niet lang zal blijven hangen. Om je foto's' aantrekkelijker te maken gebruik je de gulden snede.
Hoe maak je een mooie foto? Beeldcompositie Technologie Kanalen Explania Animated Explanations.
Hoe maak je mooie composities met je camera? In dit filmpje leggen we uit wat de gulden snede is, hoe je personen beter in beeld kunt brengen en geven we ook een aantal algemene compositietips. Wat vind je van dit filmpje?

Contacteer ons