Resultaten voor gulden snede

gulden snede
 
 
Het geheim van een aantrekkelijk lichaam Mens en Gezondheid: Lifestyle.
De gulden snede Als we iets bijzonder mooi vinden, zit daar vaak de wiskundige gulden snede achter. De vormenrijkdom in de kosmos houdt. De gulden snede en de eenderde regel in de fotografie Iedereen heeft er wel eens van gehoord: de gulden snede en de eenderde regel.
Shirt bedrukken
De ontsluiering van de Gulden Snede. WantToKnow.nl.
Volgens Hollander is de gulden snede ook van betekenis voor de muziek. Maar dit is nog weinig onderzocht: Een werk van Bach beweegt zich vanaf een beginpunt naar een bijzonder punt toe op een cruciaal moment precies volgens de gulden snede plaatsvindt.
Kroon Casino
Tien mythes over de Gulden Snede.
Tien mythes over de Gulden Snede. Posted by Pepijn van Erp On March 15, 2014 In Algemeen, Overig 9 Comments. De Gulden Snede is een verdeling van een lijnstuk in twee delen zodanig dat het grootste van de twee delen zich verhoudt tot het kleinste, zoals het gehele lijnstuk zich verhoudt tot het grootste.
betekenis

Er zijn veel toepassingen van de Gulden Snede. Zo zijn er bijvoorbeeld gulden rechthoeken, waarbij de verhouding van de som van de beide zijden tot de lange zijde gelijk is aan de verhouding van de lange zijde tot de korte zijde.
Woonlening
Sciencespace De Gulden Snede.
Onbewust vinden we het erg mooi als iets volgens de gulden snede is verdeeld. Daarom kun je de gulden snede ook terugvinden in bijvoorbeeld kleding, kunstwerken en auto's. Je kunt het zo gek niet bedenken. De Gulden Snede bij een blad, bronhttp//www.goldenmeangauge.co.uk/.:
optimize
De gulden snede.
De gulden snede wordt ook wel gouden verdeling sectio aurea, gulden regel' ratio aurea of goddelijke verhouding proportio divina genoemd. De gulden snede is om verschillende redenen interessant. Ten eerste is het een klassieke opvatting dat de Gulden Snede mooie" verhoudingen geeft.
Slotenmaker
Fibonacci in de natuur.
En zo gaat het maar door, netjes volgens de Rij van Fibonacci. De Rij van Fibonacci benadert ook de gulden snede. De gulden snede berekent u door 1 op te tellen bij de wortel van 5 en het resultaat daarvan te delen door 2.
beeldenfabriek
gulden snede. gulden snede.
Over de gulden snede wordt in de architectuur vooral gesproken als men de verdeling van bouwdelen in de verhouding 85: toepast, wat visueel een evenwichtiger beeld kan geven. Een gulden rechthoek is een rechthoek met de verhouding lengte/breedte van 85.
hoe werkt een tankpas
Het geheim van de gulden snede Ciao tutti ontdekkingsblog door Italiƫ.
De gulden snede wordt afgekort met de Griekse letter phi en is in getallen uitgedrukt ongeveer gelijk aan 1618. De gulden snede komt prachtig terug in de rij getallen die de wiskundige naamgenoot van Leonardo Da Vinci, Leonardo van Pisa, in 1202 optekende.
tv kijken op ipad gratis

Contacteer ons